Weekendje Achterhoek, 17 - 19 juni 2005

Op 17 juni om 19.00u vertrok de "groep" (Tony, Johan + Ivo, Mike, Mark) vanaf de markt te Oirschot. Kees (D.) haakte onderweg aan. Na een "kleine" omweg (wegafsluiting tussen Deurne en Venray) kwamen we via een stukje Duitsland toch nog om 21.30u aan op de minicamping in Aaften, alwaar we een veldje voor ons alleen bleken te hebben. Het gloednieuwe toiletgebouw was net in gebruik genomen en bleek erg ruim en luxe opgezet te zijn (zoveel ruimte om te douchen heb ik thuis niet eens ...). Veel tijd om ons te installeren hadden we niet, want Tony had gezorgd voor een "Achterhoeks" onthaal met erwtensoep volgens oud familierecept (van Dieter, zwager van Tony) in een bedrijfspand op loopafstand van de camping. Na een (en ng n, en voor wie kon en wilde ng n) flinke kop perfecte erwtensoep met daarbij een lokaal gebrouwen pilsje uit de bekende beugelfles rolden wij onze tenten in.

De volgende ochtend was meteen na het ontbijt bij de tenten een bezichtiging van de lokale  brandweerkazerne gepland, waar "een zoon van de zwager van Tony" ons alles kon vertellen over zijn korps, de voertuigen en materialen die men ter beschikking had, en de belevenissen die een Achterhoekse brandweerman zoal meemaakt. Het korps bleek o.a. gespecialiseerd in het bevrijden van vee uit mestkelders (shit!). Na een voedzame lunch moest Kees helaas al weer naar huis. Wij reden 's middags achter Tony aan voor een toertocht door het schitterende Achterhoekse land, waarbij hij uiteraard er hier en daar een onverhard (maar gelukkig wel hard genoeg voor niet-GSers) bospad verkoos. Jammer genoeg liet het weer ons die namiddag / avond een beetje in de steek. Dat kon Johan en Mark er niet van weerhouden om toch een voedzame en gezonde pastamaaltijd te koken in de openlucht. Tony en Mike namen geen risico en kozen voor een "afhaalprakkie" van de lokale chinees. Toen na het eten de regen ons min of meer dwong om dan maar vroeg de tenten op te zoeken, kwam Tony, die nog even bij zijn familie langs was gegaan, met een luxe Mercedes voorrijden. Dieter (Tonys zwager) had Tony gevraagd om ons maar even op te halen voor een gezellige avondbij hem thuis. Uiteindelijk werd het toch nog droog en konden we om ca. middernacht alsnog "tentwaarts". 

Ook de volgende ochtend was uitslapen er niet bij, want Tony had voor ons een volgend hoogtepunt in petto: boer'ngolf! Na een korte uitleg streden de 2 teams om het originele boer'ngolf certificaat en legden heel wat metertjes af door een aantal weilanden, waarbij we zeker niet alleen waren (andere spelers en koeien). Het weer was ons dit keer gunstig gezind. Johan sloeg al in de eerste weide de stok van zijn "boerngolfclub" in tween, en Mike vond ter plaatse het boer'nbiljarten uit. Na ca. 90 slagen voor 10 "holes" lieten wij ons de (fris)drank goed smaken. Keurig om 13.00u waren we terug op de camping, waar een noodreparatie aan de linkervoetsteun van Mike's motor noodzakelijk bleek alvorens we via een mooie binnen- en buitenlandse route weer huiswaarts konden. Om ca. 17.00u kon eenieder de achtergebleven familieleden weer in de armen sluiten. 

Met dank aan Tony en zijn familie, die de gastvrijheid en schoonheid van de Achterhoek op prima wijze hebben vertegenwoordigd