Wandelen door het Eindhovens bos.

 Vooraankondiging in het clubblad augustus 2005


Wandelen door het Eindhovens bos? Jazeker, door het Eindhovens bos gaan we wandelen in het weekend van 23 t/m 25 september. Dit bos ligt niet zoals de naam doet vermoeden in de buurt van Oirschot, maar in de buurt van Nijverdal tegen de hellingen van de Holterberg.
De meeste motorrijders kennen de Holterberg wel vanwege het mooie toeren en prachtige uitzicht. Van dat uitzicht kun je nog beter genieten als je gaat wandelen. In dit weekend wil ik zowel van het wandelen als van het mooie toeren in deze omgeving genieten. Het globale programma is als volgt:

Vrijdag 23 september vertrek om 17:30 uur vanaf de markt in Oirschot via de snelweg naar de camping.
Zaterdag wandelen, er zijn in de buurt van de camping gemarkeerde wandelroutes van ca.4 tot 14 km, voor elk wat wils dus.
Zondag binnendoor of buitenom al toerend naar huis.

Het vertrek op vrijdag is vrij vroeg, dit vanwege de grote afstand en dat het om 20:00 uur al donker zal zijn. De mensen die dit tijdstip te vroeg vinden kunnen eventueel ook op eigen gelegenheid gaan, het ligt in mijn bedoeling om op zaterdag om ca 10:30 uur te vertrekken voor de wandeltocht.
De uitvalsbasis voor het weekend is camping “Twilhaar” Paltheweg 5 in Haarle de GPS co÷rdinaten volgens het stelsel van de rijksdriehoeksmeting zijn: 224886 486901.
De camping is een natuurkampeerterrein, om op deze terreinen te mogen kamperen heeft men een natuurkampeerkaart nodig, verkrijgbaar bij o.a. de ANWB, zie ook www.natuurkampeerterreinen.nl de kosten van de kaart zijn ca €9,00.
De camping is midden in het bos gelegen en voorzien van mooie en goede kampeerplaatsen, er is een toiletgebouw met toiletten en warme douche, ook is er een kampvuurplaats. De kosten bedragen ca €5,00 pppn, per kampeerkaart mogen 4 personen van de camping gebruik maken. Motorvoertuigen (ook motorfietsen) mogen niet op het terrein geparkeerd worden maar op de parkeerplaats bij de ingang.
Wil je meer weten, neem dan contact met mij op.

Piet Swinkels