Beugelen in Dommelen


 

 

 

 

 

 

Door NoŽlle:

Vijftien leden van de club en aanhang gingen maandag 9 januari de strijd aan in Dommelen. Het werd de derde keer dat we beugelden en vorige keren was Arnold oppermachtig geweest. Maar Arnold bleek dit maal niet aanwezig te zijn, dus iemand anders, dit keer een team, zou aan het eind van de avond met de titel kunnen gaan pronken.
We werden door de kroegbaas in teams verdeeld en hij vertelde de regels, deed wat dingen voor en gaf aan dat we per spel tot 8 punten moesten spelen. Dat was wat anders dan de vorige keren, maar wel erg gezellig en ook goed voor het samenspel. Vrijwel steeds een dame en een heer samen, een mooie partnerruil. Zo speelden met elkaar:

 

Marina en Rob Da
Wieger en Tony
Anja en Kees van D 
Ans en Pierre 
NoŽlle en Piet
Kees D met Ans/ Jet
Dorien en Theo
Jet met Hans

 

 

 

De baan was dit keer van tapijt en dat scheelde tijd omdat we het zand niet steeds hoefden te vegen. Over het algemeen werd er tactisch en berekenend gespeeld. Daardoor kon je de naam van het spel beter veranderen van beugelen in 'goten': De tegenstander krijgt 2 punten als de bal in de achtergoot wordt getikt. Regelmatig werden er op die wijze punten gescoord. Maar ook de beugel werd goed getroffen, soms wel erg letterlijk (er vlogen soms stukken van de bal af!). Soms was het ook wel lepelen in plaats van beugelen, maar lol hadden we zeker.

De strijd ging gelijk op en pas in de laatste fase werd duidelijk wie de sterksten deze avond waren. Jet en Hans hadden drie van de vijf potjes gewonnen en bij de andere twee verloren spellen zoveel punten gehaald dat ze gelijk eindigden met NoŽlle en Piet. Die hadden er vier gewonnen en ťťn verloren (34 punten).
De andere teams kwamen er vlak achteraan. 3e plaats voor Theo & Dorien met 32 punten, dan Marina & Rob met 30 punten, vervolgens Ans/ Jet & Kees D (28 punten), Anja & Kees v D (26 punten), Wieger & Tony (24 punten) en hekkensluiters waren Ans & Pierre met 16 punten.

Na de prijsuitreiking (Arnold, je hebt echt wat gemist!) was het tijd om naar huis te gaan. Volgens mij heeft iedereen het weer heel erg naar de zin gehad en is het zeker voor herhaling vatbaar. Op naar de 4e keer! Beugelen is gezelliger en meer 'met elkaar' dan kegelen of bowlen. 
En bestuur; de prijsjes mogen volgend jaar best weer wat kleiner zijn!