De Club

Wie zijn we?

De BMW Club Oirschot & Omstreken is een motorclub die is opgericht in 1971.

De doelstelling van onze club is om op diverse manieren het toeristisch gebruik van BMW motoren te bevorderen. De club telt momenteel ruim 50 leden, voor het merendeel woonachtig in/rondom Oirschot (tot ~ 25 km).
Binnen de club is er een groot enthousiasme voor de BMW motorfiets en spelen de goede vriendschappelijke sfeer en saamhorigheid een belangrijke rol.

Wat voor motoren?

Bij de leden van de BMW Club Oirschot & Omstreken zijn veel typen BMW motorfietsen te vinden. De R-modellen Boxers 1100, 1150 en 1200, de K-modellen 1100, 1200 en 1300, de F-modellen 650 en 800 rijden tijdens de ritten mee. Ook de oudere typen, zoals R80 of R100 in diverse uitvoeringen (GS, RT, RS e.d.), de K75, K100 in diverse uitvoeringen, maar ook de oude Boxers (zoals de R50, R69S en de /5, /6 en/7 modellen) rijden met onze ritten mee.

Wat doen we?

De club heeft een toeristisch karakter. De afwisselende evenementen die, naast de maandelijkse clubavonden, worden georganiseerd zijn o.a.:

   · Een- en meerdaagse toertochten.
   · Vakantie trips van 1 à 2 weken.
   · Oldtimerrit (1e zondag van mei).
   · Stoelenrit (1x per jaar voor alle merken motoren)
   · Museumbezoeken.
   · Excursies naar diverse bedrijven (ook de BMW-fabriek).
   · Dia- / film presentatie’s.
   · Technische bijeenkomsten.
   · Rijvaardigheidscursussen, etc.

Bij de meerdaagse evenementen komen we geregeld in het buitenland. Vooral in België en Duitsland rijden we regelmatig, maar vaak ook wat verder weg. In het verleden waren we onder meer in Tsjechië, Frankrijk, Ierland, Spanje, Italië, Noorwegen, Schotland, Engeland,  etc.
De overnachtingen zijn op campings, in een huisje, pension, B & B of hotel.

Voor een indruk van de evenementen van de afgelopen jaren zie HISTORIE en  ARCHIEF.