juni, 2019

02jun09:00AWD Museum Evenement georganiseerd door: Tony

LEES MEER

Extra informatie

Het (motor)merk AWD was mij niet bekend en ik vermoed dat ik daarin niet de enige ben.

De oprichter (August Wurring 1901-1990), van beroep ‘Elektromaschinenbauer’, begon in de rijwielhandel maar besloot vanwege zijn interesse in motoren een eigen bedrijf op te richten.
Aanvankelijk bouwde hij fietsen met hulpmotor en al snel zwaarder geschut tot 1100ccm.

Hij gaf levenslange breukgarantie op de frames die hij maakte en met slechts weinig personeel fabriceerde AWD motorrijwielen in kleine aantallen maar met een kwaliteit die door de grote producenten meestal niet geleverd kon worden.

Tot in de 1970er jaren liet een groot aantal bekende wedstrijdrijders hun racemotoren nog bij AWD opbouwen.

August Wurring reed zelf ook races; vooral in de 1920er jaren waren er talrijke kleinschalige wedstrijden. In 1927 deed hij als ‘Lizenzfahrer’ mee aan de openingsrit van de Nürburg-ring en de grote prijs van Europa.

De races op cementbanen werden een specialiteit van de AWD raceafdeling. Daarnaast ontwikkelde zich vanaf de 50er jaren de Moto-Cross zeer snel waarbij AWD ook een rol speelde.

Vandaag de dag rijden AWD sport- en racemotoren nog mee in Oldtimer evenementen, anders dan vroeger gaat het er nu niet meer om de snelste te zijn maar is het plezier van deelname en de ontmoetingen met gelijkgezinden de grootste drijfveer.

Kortom, ik weet niet precies wat ons daar te wachten staat maar een zondagritje met een doel is weer eens wat anders dan zomaar een toerrit.
Het museum ligt ongeveer halverwege de lijn Duisburg – Düsseldorf en de rit wordt zowel heen als terug een combinatie van kleinere wegen (95km) en snelwegen (40km).

Ik heb contact gehad met iemand van het museum en het zou prettig zijn als ik 2 dagen tevoren weet met hoeveel mensen we komen.
Daarom graag even een bevestiging dat je meegaat (geen toegangsprijs, een donatie is welkom).

 

Hieronder de fotoserie ingezonden door Peter:

 

= = =

Tijd

(Zondag) 09:00

Locatie

Jagershorst - Carpool Parking

Valkenswaardseweg 44 5595 XB Leende

Evenement georganiseerd door

Tony

X