februari, 2015

21feb10:0016:00Jaarlijkse sleuteldag bij Quispel Motoren.

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 16:00

Extra informatie

Zelf was ik dit jaar met de auto, al was het qua temperatuur wel mogelijk geweest om de motor te pakken. De regen van de afgelopen nacht had de pekel weggespoeld. Echter, eenvoudigweg omdat ik niks te sleutelen had en dan een retourtje Deurne per auto net effe iets comfortabeler is, had ik de motor maar aan de druppellader gelaten.
(Te) laat was ik ook. Ik had daags voor de sleuteldag nog een lange autorit gemaakt over drukke wegen en veelal in de regen dus ik had wat moeite om vrijwillig het warme nest te verlaten. Maar om kwart voor elf was ik er dan toch. Ik had nog even de moeite genomen om het nieuwe pand vanaf het tegenoverliggende terrein te fotograferen. Wat een verschil met het oude pand, zeker ook van een afstandje. En ook al is het nieuwe pand mooier, groter / ruimer en professioneler, het oude pandje aan de langstraat had zeker ook zijn charme. Kijk zelf maar naar de foto’s van sleuteldagen van voorgaande jaren, en weet dan wel dat het vorig jaar (2014) niet door kon gaan i.v.m. de toen net achter de rug zijnde verhuizing.

Toen ik binnen stapte zag ik het al. Van een “sleuteldag” was niet veel sprake dit jaar. Mark hoes had nog wat olie te verversen en een ander kleinigheidje, en daarmee was hij vlot klaar. Verder heeft geen enkele motor de brug gezien. Sterker nog: buiten leek het wel een autogarage met al die auto’s voor de deur. Was het onderwerp van gesprek in eerdere jaren met name technisch gericht, ging het nu vooral over de worstenbroodjes en de Saté van Kees, en niet te vergeten de erwtensoep.

Laten we het evenement van vandaag dan maar een “Keuveldag” noemen. Op zich niks mis mee, want naast motoren en motorrijden staan ook met name de leden binnen de club centraal, en die hebben dit jaar volop de gelegenheid genomen om bij te kletsen.

Waarvan akte.

Mark van Veghel

X