november, 2017

19nov09:00Zondagsrit met Matthieu - met bezoek aan een Bronsgieterij in bedrijf.

Evenement georganiseerd door

Matthieu_G

Tijd

(Zondag) 09:00

Locatie

De Spoordonkse Watermolen.

N51 31.214 E5 15.962

Extra informatie

Het riviertje de Beerze glinsterde in nevelig zonlicht terwijl we bij Emile om 09:00 de koffie genoten.

7 motoren met 1 duo aan de start in noordelijke richting de grote rivieren tegemoet. Voorbij Ooijen de eerste stop bij de Bierbrouwerij

die we lang geleden eens op initiatief van Bob Burger bezocht hadden. De warme Chocomelk deed goed.

Verder over de dijkweggetjes waar we zo ongeveer het rijk alleen hadden en via het polderlandschap met vers geploegde akkers van glimmende rivierklei reden we naar het pittoreske dorpje Buren. Bij uitspanning de Hofhouding werd de lunch genoten.

Om half 2 kwamen we aan bij de bronsgieterij van Hans Steylaert in Waardenburg waar we hartelijk werden ontvangen. Het was daar open dag om een expositie van diverse kunstenaars te bewonderen met werken in vooral brons maar ook in steen. Om 2 uur precies was een flink aantal bezoekers getuige van het bronsgieten en daarna legde Hans het proces uit. Kort na half 3 werden de motoren weer gestart om nu westelijk van de A2 de rivier te volgen. Met een lus reden we bij Heusden weer zuidelijk naar de Molen met de inmiddels laagstaande zon in ons vizier.

Nog vóor zonsondergang  stapten we allemaal af om bij Emile nog wat na te praten; waarbij Léon nog meer kon vertellen over het proces om van een ontwerp tot een gegoten bronzen beeld te komen.

X