Nieuwjaar's Bijeenkomst

05jan12:0009:00Nieuwjaar's BijeenkomstFoto's

Evenement georganiseerd door

Tijd

5 januari 2014 12:00 - 09:00(GMT+02:00)

Extra informatie

Het was een gezellige wandeling voor een 30-tal clubleden en een kooksessie voor ongeveer 10 anderen dat resulteerde in een heerlijk 4-gangen diner !

NIEUWJAARSWANDELING MET AANSLUITEND GEZELLIGE VIERGANGEN ‘DINCH’ (Een ‘dinch’ is een maaltijd die lunch én diner samenvat, vgl. ‘brunch’ is ontbijt (breakfast) en lunch in één).

Tradities zijn er om in stand te houden en dus ook dit jaar weer een fraaie wandeling om het nieuwe jaar samen te beginnen.
Aansluitend eten we een luxe viergangen maaltijd, die bereid is door clubleden, die in plaats van te wandelen de culinaire handschoen (ovenwant) opnemen…
De locatie is net als vorig jaar : Zorgboerderij De Molenvelden, Molenvelden 3 te Knegsel.
Hier starten we om 13.00 uur met een lekker bakje koffie/thee en iets lekkers, waarna rond 14.00 uur de wandeling start voor degenen die zich daarvoor hebben opgegeven en de anderen gaan aan het kokkerellen.
Graag doorgeven als je ergens allergisch voor bent, of bepaalde dieetwensen hebt. Indien mogelijk houden we daar dan rekening mee. Zo rond half vier – vier uur gaan we beginnen met de dinch en we denken rond 18.30 uur helemaal voldaan te zijn!
Kosten bedragen 7,50 euro per persoon, graag vooraf te betalen. We hopen op een grote opkomst!
Het bestuur

Ovenschotel van knolselderij, appel, hazelnoten en geitenkaas.
Bijgerecht voor 4 à 6 personen
500 gram geschilde knolselderij; 2 grote rode appels, in parten; sap van ½ citroen; 2 eetlepels boter; 2 grote uien, in ringen; 1 theelepel kurkuma (geelwortel oftewel koenjit); 150 gram zachte geitenkaas, verbrokkeld; 2 eieren; 1 eetlepel honing; 2 deciliter slagroom / kookroom; 40 gram hazelnoten, geroosterd en grof gehakt ( met rasp van keukenmachine)

Voorbereiden:
Zet een pan op het vuur en breng ruim water aan de kook. Snijd de knolselderij in parten en schaaf deze (met een keukenmachine) in dunne plakjes en blancheer deze kort (in gedeeltes) in het kokende water. Laat goed uitlekken. Snijd de appelparten in schijfjes. Leg de appelplakjes in water met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin de uienringen met de kurkuma op middelhoog vuur circa 5 minuten. Verwarm de oven voor op 180 C. Bestrijk een ovenschaal met de rest van de boter en verdeel hierin de plakjes knolselderij, appel en gebakken uien. Bestrooi elk laagje met wat zout en peper uit de molen. (OF : schep in een grote kom de appel, selderij en uienringen door elkaar en bestrooi met zout en peper uit de molen, schep dit in de ovenschaal.) Verdeel er nu de verbrokkelde geitenkaas overheen. Klop de eieren los met een snufje zout, de honing en de room en giet dit over het knolselderij-appelmengsel. Bestrooi tenslotte met de geroosterde en gehakte hazelnoten. Bak de schotel in de oven tot het gaar is. Ongeveer een half uurtje, maar als de hazelnoten te donker dreigen te worden, de schotel tijdig afdekken met wat aluminiumfolie, of de temperatuur niet zo hoog zetten.

Geef een reactie