februari, 2018

24feb09:0018:00Palingrit - verslag

Evenement georganiseerd door

Christ_B

Tijd

(Zaterdag) 09:00 - 18:00

Extra informatie

 

   Door Jan-Willem:

Met 4 man vetrokken, nummer 5  had een bevroren hangslot en heeft deze vakkundig doorlaten slijpen door de ANWB. Nouja vertrokken,….. met temperaturen en een oostenwind waar de organisatoren van de Barre jaloers op kunnen zijn, moest er eerst wel het een en andere gebeuren. Thermoshirt aan met lange mouwen, ski pullie aan, trui aan, bodywarmer aan, fleecetrui aan en uiteindelijk een 3 laags motorjas. Tight aan, joggingbroek aan en motorbroek aan. Mutsje onder helm en handschoenen aan en daar gaan we……… Met een zon overgoten dag zijn we vanuit huize Boelens vertrokken.

Op weg naar de vette gerookte paling over dijkjes en mooie weggetjes; hier en daar aan elkaar geknoopt met een stukje snelweg en een pontje, bleek het inderdaad een frisse rit. Bij de palingkweker aangekomen had hij inderdaad paling te koop; ook zalm en makreel was er voorhanden,  echter de kibbeling waar ik op had gehoopt was niet verkrijgbaar. Koffie en thee kregen we gratis.

Nadat alle koffers en tanktassen waren gevuld met paling hebben we pal tegen de oostenwind in onze tocht voorgezet.

De middagkoffie stop hebben we genoten bij zorgcentrum de Betuwe in Culemborg, het had veel weg van een bejaardenhuis. Het was er lekker warm  en het eerste wat de serveerster zei was letterlijk: “kleed jullie eerst maar uit, kom ik zo de bestelling opnemen”  Wat ze bedoelde was ontdoe je eerst maar van al die extra lagen kleding! Ze verontschuldigde zich voor het feit dat ze de kantine zo gingen verbouwen voor een Indonesisch buffet. Ik zei nog “Oh,… das mooi kunnen we zo meteen aanschuiven” Dit was alleen op uitnodiging, helaas!

Daarna terug richting Brabant, bij het provinciehuis hebben we de rit ontbonden en werden palingen naar huis gebracht (of afgeleverd op de besteladressen)

Christ bedankt.

JWL 24-02-2018

X