juli, 2017

30jul08:3018:00Zondagrit met Wieger - Verslag

Evenement georganiseerd door

Wieger_A

Tijd

(Zondag) 08:30 - 18:00

Locatie

Jagershorst - Carpool Parking

N51 21.004 E5 32.458

Extra informatie

Hier een verslagje van de zondag rit, georganiseerd door Wieger. Er waren negen deelnemers, waarvan drie duo’s. Het was een geslaagde rit met een droog wegdek, vele bochten en weggetjes binnendoor, soms met een ommetje. 

De voorrijder loodste de groep feilloos door de Duitse Eifel totdat we als groep staande werd gehouden door de Bundespolizei. Blijkbaar hadden we een bord genegeerd die motoren verbied op een bepaalde traject in het weekend.

De papieren van Jan Willem werden opgevraagd en, om welke reden dan ook, moesten we maar voor één persoon een boete betalen van €15,= i.p.v. per motor een boete van €15,- . Wieger  bood onmiddellijke aan de groepsboete voor zijn rekening te nemen terwijl de groep een beetje onnozel aan de andere kant van de weg stonden.  De politieagenten waren uiterst vriendelijk, het leek dat zij zelf niet zo happy waren met de sluiting die door de bewoners was afgedwongen.

Vervolgens zijn we gestopt bij restaurant Mestrenger Muhle , een alleraardigst achteraf plekje om te lunchen, om vervolgens te genieten van de middagrit met een laatste stop. Hierna zouden we doorrijden tot Lommel, maar de groep viel uit elkaar. Hopelijk is iedereen heelhuids thuis aangekomen, maar ik heb vertrouwen in geroutineerde BMW rijders van club dat ze de weg naar huis feilloos wisten te vinden.

Tijdens het nabespreken op de augustus bijeenkomst bleek dat Fons de schrik van zijn leven kreeg toen een Audi in volle snelheid in een heuvelige bocht met de voorwielen los op hem af kwam stormen. Toen de wielen de grond  raakte raasde de chauffeur rakelings langs Fons door. Peter was een evenzo geschrokken toeschouwer bij dit incident. Volgende keer een helmcamera om aangifte te kunnen doen?

Tevens bleek tijdens de vergadering dat dat er 0 komma 0 aan boete betaald is. Hoe dat kwam dat kan Wieger je vertellen.

Verslag ingezonden door Peter Bas, aangevuld met ervaringen van de overige deelnemers.

X